European Emblem

BULGARIA – TURKEY IPA CROSS-BORDER PROGRAMME

(CCI Number: 2007CB16IPO008 )

“Oldies But Goldies ‘’2007CB16IPO008 – 2013 – 3 - 085

LOGO_BG-TR

 

Участие на учители и ученици във Фестивал на танците и игрите в гр. Одрин, Република Турция

 

От 3 до 5 юни 2016 г. 11 учители и 21 ученици от училище взеха участие във Фестивал на танците и  игрите  в гр. Одрин, Република Турция – заключителна дейност по проекта „Стари, но ценни" по Програма за трансгранично сътрудничество България Турция, съфинансирана по ИПП, с водещ партньор  Областна дирекция на национално образование – град Одрин, Република Турция и партньори - Основно училище „Мустафа Некати”- град Одрин, Република Турция и Регионален инспекторат на образованието – град Бургас.

Фестивалът се проведе в училище „Мустафа Некати” в гр. Одрин с богата програма от домакините и представяне на танцовите състави от 2-те училища. Турските и българските деца играха пред турската общественост, родителите им и много гости. Втория ден 2-те групи от Одрин и Бургас посетихме Музея на играчките в гр. Истамбул, който разгледахме с интерес и любипитство. Децата имаха възможността да разгледат играчките, с които са израстнали няколко поколения деца от различни държави. По пътя към Истамбул и обратно попаднахме в засилен трафик и така учителите и децата усетиха динамиката на живота в големия град.

Третият ден нашата група посети Музея на здравето в гр. Одрин, който привлече вниманието ни със старото училище по медицина и начините на лечение в миналото.

Проведения фестивал и нашето посещение  беше отразено в местните медии, по време на престоя ни в Одрин учителите и учениците  общувахме неформално с колеги те и децата от училището, разменихме подаръци и контакти за бъдещи съвместни дейности.

 

 

 

              
   
                                        
   
                     
   
            
   
              
   

e-mail: kliment_ohridski_bs@abv.bg