European Emblem

BULGARIA – TURKEY IPA CROSS-BORDER PROGRAMME

(CCI Number: 2007CB16IPO008 )

“Oldies But Goldies ‘’2007CB16IPO008 – 2013 – 3 - 085

LOGO_BG-TR

 

Деца от Бургас и Одрин на празник на играчките и хвърчилата

 

Във връзка с реализацията на трансграничния проект по Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008 „Стари, но ценни” от 13 до 15 май, 2016 г. В ОУ „Св. Кл. Охридски” – гр. Бургас гостуваха партньорите по проекта от гр. Одрин, Турция.

Основната цел на посещението е участието на деца и учители от училищата в градовете Одрин и Бургас  във Фестивала на игрите и хвърчилата, една от заключителните дейности по проекта.  Чрез участието на децата в този празник   се стимулира позитивната комуникация между децата и учителите и се създаде атмосфера на толерантност и уважение към културите на двете страни.

В първия ден от визитата на гостите организирахме много забавни игри, куклен театър и модно ревю на облекла, изработени от екоматериали. Второкласници дефилираха в двора на училището с костюми изработени от тях, учителите и родителите им.

След ревюто децата от Одрин разгледаха новата игротека, създадена по проекта „Стари, но ценни” и работиха заедно с децата от нашето училище в 5 творчески ателиета, подпомагани от нашите начални учители. През втория ден групата от Одрин разгледа Етнографския музей в града и участва във фестивал на хвърчилата в Морската градина. Площадката пред Морското казино се изпълни с най-различни цветове от литналите хвърчила, децата се радваха и забавляваха. Дните прекарани в Бургас ще останат незабравими за децата от гр. Одрин.

Съвместната работа по проекта ще завърши с Фестивал на игрите и танците в Одрин през месец юни.

 

 

                                 
   
                                        
   
                     
   
          
   
          
   
                    
   
                            
   
           
   
            
   
                      
   
          
   
            
   
           

           

                        
           
   
   
   
   

e-mail: kliment_ohridski_bs@abv.bg