Учебната 2020/2021 г.

 

Празнично шествие за 24 май в Парк "Изгрев"

 

 

 

 

Морски ескиз

118 години Пристанище Бургас
20 май -Европейски ден на морето

Откриване на изложба и пленер с участието на 30 ученици от ОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Бургас с ръководител Стоян Евтимов. Беше експонирана изложба с техни творби.
Срещнаха се с директора на пристанище Бургас, директора на природонаучния музей и с Тошко Вачев – иконописец.

 

 

 

 

По повод 31 октомври – Международен ден на Черно море, учениците от 2 „Б” клас и 4 „В” клас, с класни ръководители Милена Петкова и Йорданка Коева и учители в ГЦОУД Дочка Германова и Анита Василева се включиха в Проект на читалище „Изгрев 1909” – уъркшоп за изработване на картичка на тема „За мен черно море е…”. Тези картички ще бъдат изпратени в град Монтана и ще зарадват ученици от IV ОУ”Иван Вазов”. Преди това картичките ще бъдат изложени в тематична изложба в РБ”Гео Милев” – Монтана. Учениците станаха посланици на загрижеността за опазване чистотата на морето и плажовете, направиха своите видео послания, призоваха да пазим ЧЕРНО МОРЕ! Рецитираха стихове, пяха песни! Картичките бяха надписани лично до дете от Монтана и бяха ръчно украсени с мидички, камъчета и рапанчета. Заключителната част на Проекта ще приключи с посещение на РИМ-Бургас. Децата ще имат възможност да се запознаят в музея с уникалната специфика на Черноморската екосистема и други факти, поднесени по атрактивен и достъпен начин за децата.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

3-ти пролетен кръг '20г. на Националното ученическо състезанието по английски език за ученици от 1-ви до 7-ми клас "Многознайко"

Пламен Русев IV б клас с бронзов медал.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Международен турнир по плуване „Бриз“ в гр. Бургас, ученикът Симеон Чакъров от 7а клас спечели сребърен и бронзов медал.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Катерина Петрова от 4 "А" клас се завърна от град Горна Оряховица, където се проведе Държавно първенство по спортна акробатика с 3 златни медала смесена двойка 8-15години.
За балансова комбинация, за темпова комбинация и в многобоя.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

НАГРАЖДАВАНЕ НА МЛАДИ ПЕДАГОЗИ

Инициативата на кмета Николов се провежда за 5-та поред година на 5 октомври - Международния ден на учителя и има за цел да поощри младите преподаватели, избрали да се посветят на една от най-хуманните професии.

Кремена Динчева – Учител по Български език и литература

 

 

 

Учебната 2019/2020 г.

Архив минали години

 

Последна актуализация - 07.10.2020 г.