С първомартенска украса на дървета и поставяне на червено-бели арт инсталации около скулптурите в парка за седма поредна година участниците в кампанията, организирана от Народно читалище "Изгрев 1909" „Децата и мартениците” посрещнаха Баба Марта на 02.03.2020 г.
Учениците от ОУ „Св. Кл. Охридски", Бургас украсиха своето дърво със специално изработени мартеници, символи на здраве и надежда.

 

 

 

На 19.02.2020 г. отбелязваме 147 години от смъртта на постола на свободата Васил Левски. Поклон!

"Ако спечеля - печели цял народ, ако загубя - губя само мене си!"

 

 

 

Елица Димитрова Димитрова от II б клас
I място в Международен танцов конкурс "Vienna Dance Open" 7-9.02.2020 г. със своя клуб "Бургаски делфини".
БРАВО,ЕЛИ!

 

 

 

МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР "ИВАН САЛАБАШЕВ" -2019 г.
Национално класиране

Генимир Опренов от I б клас спечели златен медал

 

 

 

 

Практическо проиграване на плана за евакуация при пожар

 

Евакуация при пожар в сграда разиграха учителите и ученици от ОУ "Климент Охридски". Тренировката е част от Превантивната програма за намаляване на риска при бедствия на Община Бургас. В занятието участваха над 450 ученици, както и 40 души преподаватели и служители. Планът за обученията се изготвя от дирекция УКОРС на администрацията. В учебните тревоги участват и представители на ПБЗН, ОД на МВР и БЧК.

 

Ден на прегръдката 21.01.2010 г.

С голям ентусиазъм ученици, учители и служители на ОУ“Св.Климент Охридски“, Бургас се включиха в Деня на прегръдката. Тази година мотото му е „Не ме дразни, а ме прегърни!“. Учениците от IV клас заедно с учителите си изразиха своето отношение към този ден като направиха голяма обща прегръдка на двора. Учениците от I“б“, I“в“, II“а“, II“б“, III“а“, III“в“, VI“б“ класове и ученичките Мария – Ирен и Александрина от V“б“клас изработиха табла и рисунки с послания. Учениците Карина, Преслав, Стефани, Пламен и Илиян от III „б“ клас подготвиха презентации и ги показаха пред първите класове. Станислав Василев от III „в“ клас представи театрално послание пред съучениците си. Учениците от VI „б“ клас с кл.р-л Яна Бяндова изразиха своя поглед върху празника по нестандартен начин.

 

 

 

 

Надежда Бождерменова I в клас - Грамота за най-малката кукла

Национален конкурс за изработка на кукла "В очакване на Коледа“ – тема на конкурса "С кукла Ная – уча, пея и мечтая“

 

 

 

Национална седмица на четенето 2019 г.

Интересно и вълнуващо протече Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката, която се проведе от 9 до 13 декември 2019 година. В нея активно се включиха любознателните ученици на ОУ „Св. Климент Охридски”. С мотото „Почети ми – големите четат на малките” протече инициативата в 1 клас, където ученици от 5 в и 7 б и в кл. четоха интересни текстове и стихотворения на най-малките ни ученици. Големи и малки с радост четоха и беседваха върху текстовете. Седмицата на четенето за първокласниците продължи с разкази, свързани с Коледа и Рождество Христово, писане на писма до Дядо Коледа, приготвяне на подаръци за коледния базар и сглобяване на коледни пъзели. Второкласниците се потопиха в приказния свят на Ангел Каралийчев с щафетно четене и обсъждане на приказките. Вадиха поуки и се забавляваха с прекрасния детски разказвач, и научиха нови-стари приказки и думи. В трети клас проведохме при голям интерес четене с мотото „Обичам България”. Учениците се запознаха с интересни факти, важни събития и места, с бележити личности от историята на България и участваха активно в беседата. Четвъртокласниците се запознаха с вълшебния свят на митовете и легендите, който предстои да изучават. Древните истории за богове и герои предизвикаха силен интерес и вълнение. Петите класове решаваха езикови задачи "Опознай българския език - 2019", разработени от ИБЕ на БАН и проведоха щафетно четене под надслов „Моята любима книга” и „Обичам България”. По покана на г-жа Филипова няколко петокласници гостуваха 1 а клас, за да почетат на начинаещите ученици. В шести клас избраха да проведат щафетно четене на романа „Под игото” и стихотворения на патриарха на българската литература Иван Вазов. Седмокласниците четоха разкази, пътеписи и поеми от Иван Вазов. Някои от тях с удоволствие посетиха първокласниците, за да се запознаят и да им почетат.

 

 

 

 

На 15.12. в зала „Бойчо Брънзов“- гр. Бургас се проведе традиционният Коледен фестивал на фехтовката. Той се организира от фехтовален клуб “Корсар“ и Фехтовална Академия „Васил Етрополски“ със съдействието на Община Бургас и Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България, Командерия „Св. Димитър“ Бургас.

Фестивалът откриха кмета на град Бургас Димитър Николов и директора на ФА “Васил Етрополски“ Запрян Ванчев.

За първа година бяха дипломирани ученици от ОУ “Св. Климент Охридски“ – Бургас.

София Савова - II а клас, Надя Кръстева - IV а клас, Любомир Стефанов-II б клас, Александра Бъчварова-II б клас и Крум Йорданов-II в клас получиха своите грамоти лично от директора на Фехтовална Академия „Васил Етрополски“ Запрян Ванчев. Следващите стъпки в обучението на младите надежди във фехтовката е подготовката им за състезания.

 

 

Национално състезание "Многознайко" по Английски език

Ученикът Пламен Русев - III б клас със залатен медал от състезанието

 

 

 

Математика без граници - Есен

Учениците от ОУ "Св. Климент Охридски", Бургас се представиха отлично на състезанието. Успех!!!

 

Обучение по Проект Готовност на населението за действия при наводнения и последващи кризи.4 клас

През учебната 2019/2020 година учениците от III и IV клас на ОУ „Свети Климент Охридски“, гр. Бургас, са включени в обучения в рамките на  проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”.

Лектори са служители на ГД ПБЗН – МВР

 

 

Архив минали години

 

Последна актуализация - 22.01.2020 г.